Alla inlägg under december 2008

Av anki - 17 december 2008 10:17

Men det går segt Maria och Axel skulle komma en sväng idag och hämta julgran. Men det blir inget med det för Kjell har fortfarande magsjuka ja det låter som han håller på att dö.

Så vi är satta i karantär men jag måste väl smita och åka och lämna jourtelefonen till Kjells jobb.Ska även passa på och ta en snabb sväng in i affären när jag ändå passerar byn.

Pratat med Jeanette och Mikael det var på g igen så det verkar inte vara någon kraftig magsjuka iaf.

Idag ska jag göra sill tror jag det måste man ju kunna börja med nu. Men kakor ska det med bli och sedan ska det göras knäck.Revbenspjällen kan man göra i ordning och lägga ifrysen. Men strömmingingen får vänta tills på måndag och sedan måste vi ha crabfich mausse. Kycklingslår. och en massa lax på alla dess vis....

Så raska på snart är det jul......

Av anki - 16 december 2008 21:40

Har gjort 4 sorters det blev tunnbröd,rågrutor,rågkakor och tekakor.

Har även stått och stekt några hundra köttbullar som blev riktigt goda och sedan har jag gjort en stor  älgköttsgryta.

Tvättat och damsugit och allt vad man gör så nu är jag ordentligt trött...

Så jag ska bära ut brödet för att sedan krypa till sängs. Gubben ligger redan eller han har legat sedan han kom hem från jobbet mår inge bra i magen.

Då tänkte jag på skillnaden på en hon och en han...

För nästan alltid så gör vi mammor allt fast vi är sjuka för annars ramlar nog världen ihop eller hur....

Av anki - 16 december 2008 09:39

Trodde så stort att jag skulle orka baka igår eftermiddag. Men orken tog slut som vanligt så jag sov middag till 20.00 sedan var jag uppe till 22.00 för att sedan somna och sova hela natten.

Helt orkeslös känns det som men ska nu damsuga och fixa lite och sedan hoppas jag att det fungerar så jag får lite bakat idag.

Är iaf mycket bättre i snuvan idag var ju inget man trodde igår när det fanns hur mycket grönt päckel som helst.

Men nu är jag på g igen ska ni se men det är på tiden tror jag varit sjuk i en månad.....

Av anki - 15 december 2008 15:32

Blev inte mycket lugn och ro i ensamhet idag. Glömde bort att skriva i morse att Kjell fick åka på urspårning av x2000 i natt.

Så han kom hem vid 11 tiden och behövde sova. Jag  satte mig och skrev handlarlista och sedan åkte jag ner på byn för att maärka att listan den var nog hemma den....

Har handlat iaf så jag kan försöka mig på att baka lite tunnbröd och rågsiktskakor måste man ha till jul.

Kanske det är lättare att baka lite på kvällskvisten för på morgonen är jag vissen.

Matbröd går iaf fort men måste börja med lite kakor och sedan ska det väl vara lite knäck...

Gjorde det lätt för mig till middag köpte ostsnitsel och ska göra pomfritts inte ofta det är sån mat i det här huset, Men jag vill ha vitlökssmör......kroppen skriker efter det....

Av anki - 15 december 2008 09:54

Bäst att passa på att njuta för nu lär det dröja innan man är ensam en måndag.

Var och firade alla fyra trollen i stora staden igår lyckades tom få mina livs första böter. blääääääää

Freja var inte pigg och Filip var hängig men de andra barnen var pigga iaf.Nu ringde Mikael och talade om att han och Jeanette har fått magsjuka. Så nu är det till att hålla tummarna att vi andra klarar oss.De hade tydligen främmande på lördagen av Fredrik som hade magsjuka...


Bara inte Marias grabbar får det för de tar tydligen åt sig magsjuka lätt och blir jätte dåliga.Men nu får det vara nog med sjukdomar.


Köpte nytt fiskespö med tillbehör till Victor,Ronja fick en barbidocka med häst och Hampus fick en fyrhjuling + lego. Lilla Freja fick första dockan av farmor och farfar som kunde både skratta och gråta,smaska,snarka och säga mamma och pappa. Fast hon inte fyllde år för farmor tyckte det blev för jobbigt att ge tre av fyra barn paket.

Så vi tog en av julklapparna till henne....

Det stora trollet fick bara  blommor..... för tiden blev för kort så till henne får vi återkomma hon som var bara 20 men med +++++

Av anki - 14 december 2008 13:28

Måste vi åka till innnan vi åker på kalas. Börjar bli jäkla less och vänta på att mina killar ska göra sig färdiga.

Men det blir väl som vanligt vi kommer för sent för jag lovar det beror inte på mig att vi alltid är sen. lesss lesss...


Ska bli kul att träffa alla barnbarnen även om det är lite si och så med hälsan.

Magen är iaf bra hostan skaplig och inte lika snorig men fortfarande långt från frisk.Nu har även Cicci fått den stygga stygga hostan....

Av anki - 13 december 2008 12:06

Så kanske,kanske håller det på att vända. Känns faktiskt lite bättre även i huvudet så det kommer nog inte att explodera ändå.

Grattis Mats på 45 årsdagen du får klara dig utan svägerskans grattiskram för det blir ingen snabbtur till Ljusdal.

Brukar försöka att åka ner till hembygden den här helgen lagomt så här före jul och sedan fyller både Jonas och Mats år men vi blev hemma i år igen.


Inte vill vi dela med oss av den här skiten för tanken var att även hinna hälsa på moster Agnes och farbror John.Tur attt det finns telefon så man kan ringa dem iaf.


Tråkigt känns det men nu ska jag försöka att skriva en lista på vilka kakor som jag absolut vill göra inte blir det 30 olika sorter i år.

Det enda jag gjort är bakat bullar och kokat sylta så nu gäller det att bli frisk.

Men det är väl som gubben säger allt finns på affären så det är lugnt även om inte kanske allt blir hemgjort. Men vet ganska säkert varför han så lugnt säger det för han vet att syltan är klar och den är viktigast för honom att den är hemgjord.


Av anki - 12 december 2008 20:17

Efter många års väntan så ska det nu bli.....


Min syster ska bli mormor till tvillingar så roligt fast det blir nog jobbigt med för Maud min älskade syster dotter. Brukar skämtsamt säga att hon Maud alltid varit lite mer som en lilla syster för oss.

Men det har varit långlängtat efter jackpotten för vi har tvillingspar på både mammas och pappas sida.Sedan är ju Maggan Mauds mamma tvilling med syrran Biggan.Så kul, hoppas allt går bra nu och att det kommer ut två små kopior men det var nog inte enäggstvillingar om jag fattade rätt.

Grattis Maud och Tomas.....

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26 27 28
29 30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards