Alla inlägg under april 2009

Av anki - 15 april 2009 08:20

Utan ström hela dagen och jag har en full tvättkorg, gr gr

Det värsta jag vet....

De håller på att göra nya elledningar åt oss här i byn och ett kan jag säga och det är att det behövdes. I vinter har det gått bra men annars har man nästan blivit van att vara utan ström. Men nu överdrev jag bra, iaf så är det skitjobbigt när det blir strömavbrott. Idag vet vi iaf at klockan 15.00 då är den tillbaks och vem vet kanske tidigare.

Men nu är det dags att dra fram snabeln för 10.00 är det klippt.


Ha det bra för det ska ja, blir nog att läsa och promenera idag kanske en sväng till grannen som är lika utan som ja...

Av anki - 14 april 2009 11:19

Orolig för hur trött Ann är hon skulle till Gävle och få behandling i morgon. Är så lätt att inte känna hur man mår när man skrattar och skojar.

Kjell gjorde en bakåt frivolt när isen sprack när han satt på stolen sin så jag är säker på Ann går och fnittrar åt det än. Jag satt så jag såg inte vurpan men jag hörde Ann och Bengt när de skrek av skratt.


Även de fick sig ett gott skratt när jag min eländiga kärring läxade upp charmören från byn. Fast jag gillade ju inte honom..

Han kom till skogen så in i nordens parfymerad så jag frågade vad han var för jäkla karl som inte kunde komma till skogen och lukta som folk.

Killen blev så ställd så han gick och satte sig och sa inget mera, kunde visst bli bra jobbig.Han åkt snabbt hem iaf så Bengt och Ann fick gapskratta ja inte bara de för de satt typ 2-3 gubbar till från byn med oss. Så nu har Ramsjöborna något att prata om ett tag.


Kommer ni ihåg när de där tokiga Njurunda borna var här i påskas vad vi fick skratta och ha det skoj. Tur att de lovade att komma till Lesatten i midsommar..... så går nog visorna där nere får vi hoppas....


Svängde även ner till Ljusdal en kort sväng på måndagen innan vi ställde nosen mot Njurunda. En 40 mil har vi åkt med husbilen i helgen.En som är tröttare än mig idag det är min älskade


Av anki - 13 april 2009 16:37

EFTER DEN MEST HÄRLIGA TREVLIGA PÅSKHELG JAG HAFT I  MITT LIV.

åTER KOMMER I MORGON FÖR DET ÄR MÅNDAG IDAG OCH MIN LEDIGA DAG .........

Av anki - 12 april 2009 10:41

Vaknar med lätt huvudvärk men det var inte så konstigt. Synden straffar sig själv. Men det var värt det för otroligt vad kul och trevligt vi hade det igår. Har även fått grannar när det dyker upp ett trevligt par från Ånge med sin husbil. De kom på påskaftonseftermiddagen....


Ann och Bengt kommer vid 11 tiden för här ska fiskas men inte då vi går lottlösa även idag. Soligt men nu blåser det lite vi blir lite röda i fejset alla fyra. Äter lunch idag  varma mackor mera ägg och jansson och så blir vi ner bjudna på byn på middag. Hundarna badar nästan på sjön för nu är det blött. Ann och Bengts hund och Sickan blev jättekompisar så de lekte hela dagarna.


Så senare kör jag husbilen för första gång ner till Ramsjö för lite  vin och en super duper god middag och enormt trevligt sällskap.


Nu längtar gubben och jag att snön försvinner så vi kan åka ner till dessa underbara människor för mer trevligt sällskap och en massa fiskande.

Vi slog till och köpte årskort så det är bara att ta husbilen och sticka.

Hoppas Ann och Bengt sticker och köper en husbil de med för de blev jättesugna. Annars får de sova med oss ;)

Av anki - 10 april 2009 10:28

Flyttade husbilen på fredagkvällen för efter middagsovning piggnade vi till och tog en rejäl promenad. Hittade på en mycket trevligare plats så det var skönt för både Sickan och oss för där kunde hon få springa lös.


Ringde och sa tilll Ann och Bengt att de skulle äta middag med oss för vi visste att de skulle komma upp och fiska med oss när ungarna hade åkt hem.

Så vi fiskade och njöt av det otroliga väder. Träffade en massa trevliga människor som vi pratade och skojade med. Fick tom. en extra gäst till middag... så vi åt jansson, sill , sylta och en massa ägg.

Även hel del dryck följde med denna ljuvliga dag satt faktiskt utan jacka till framåt 8 tiden på kvällen

Av anki - 10 april 2009 10:05

Vaknar upp vid 7 tiden på morgonen faktiskt ganska pigga både gubben och jag efter en lite orolig natt men inga fler bilar störde oss.

Äter lite frukost för att sedan ta oss ner till byn för att köpa fiskekort för nu jäklar ska det fiskas...


Skrattar gott för vi hinner inte vara många minuter i byn förrän det börjar dyka upp bekanta. Niklas svärfar och svärmor skulle till Hjärtrus mor och far som bor precis bredvid de enda vi kände i Ramsjö. Så de kommer susande i sin bil på väg till dem precis på sekunden när vi är och köper fiskekort de kom hemifrån då bor nästan grannar med oss här i byn..  

Även Ann och Bengt kommer sussandes förbi så de stannar till och pratar med Kjell de är på väg för att fiska med barn och barnbarn.


Otroligt att vi som kanske var ner i en halvtimme lyckades vara nere precis då och precis på den vägen när de enda vi kände kom och åkte förbi.


Skyndade oss upp och satte igång att pimpla inte ett napp fick vi men vilket väder vi hade en strålande sol utan en molntapp i sikte och lugnt och fridfullt  inget vatten på isen.

Helt sagt underbart..


På eftermiddagen dök Martin (Niklas svärfar) upp hade sin svärfar med och lillbror till Cisse. Vi var dyngtrött och ville sova middag så tyvärr tror jag vi inte var så roliga att hälsa på. Nattens dåliga sömn gjorde sig påmind + all friskluft. Synd var det men vi orkade faktiskt inte just då när vi precis ätit middag. Gäsp

Av anki - 9 april 2009 09:52

Lämnade kvasten hemma för att istället ta första provturen med husbilen. Allt har fungerat till 100 procent så vi är nöjda drog inte mer soppa än fjollan. Gick nog till och med mindre om man skulle ha dragit husvagnen. Men det är klart det är ju en dieselmotor i  husbilen.


Nosen ställdes mot Hälsingland, vi var lite fräcka och stack till helt okänt vatten. Visste lite av bekanta förstås men kom lyckligt fram till Lesatten i Ramsjö. Fick lite huvudbry var vi skulle vända första kvällen men gubben är ju duktig att ratta så vi vände på en femöring ; )


Första natten blev faktiskt lite orolig för de kom en bil och körde åt fanders för fort förbi oss där vi står alldeles vid vägkanten. Kjell skyndade sig och klev ut när vi hörde den kom tillbaks. Trodde han som körde skulle stanna men icke han fortsatte i samma takt. Så det var en himla tur att Kjell inte stog i vägen. Så då sov vi lite oroligt den natten hörde bilar varje gång pannan startade. Var säkert en rattfull kille. Visar en bild som är från Lesatten

Av anki - 9 april 2009 09:11

Kör försiktigt ni som ska ut och åka

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards