Alla inlägg under augusti 2009

Av anki - 15 augusti 2009 10:25

Nu känns det som tiden rusar på. Inget är packat och på onsdag tar vi nog barnbarnen på en kort tripp. De två största iaf...

Gubben vill ha in veden och jag vill plocka svartvinbär. Men idag har vi bestämt att vi ska ta fjollan på en åktur. Stackarn har inte varit ut på något roligt på hela sommarn ; )

Ska åka och titta till vårat dagbarn Sara.... Fast hon är bra gammal att kallas barn men för oss kommer hon alltid att vara just det.


Har även kollat efter blåbär på vårat ställe men någon har snott dem : (

så det skulle jag med hinna med sedan är det dom där gula ni vet som man kan springa benen av sig för att hitta. Tat lugnt för det har nog inte jag tid med.....

Av anki - 14 augusti 2009 09:52

Maria och Per hade äntligen tid att komma hem en sväng. Jag bjöd på skinksås med kantareller till den fick de pasta jag åt bönor. Vill absolut inte fuska något mer för magen är inte riktigt bra än.

Stack i väg med dottern och plockade lite kantareller sedan plockade vi även svarvinbär hos Eilla. Finns nästan hur mycket som helst känns det som nu , var även ditt själv på kvällen och plockade.

Gubbarna fixade med fjollan så nu går fläkten igen. Tur att Per är så duktig på det electriska på bilarna. Så tack Per det gjorde du bra. Undrar om det är något mer som kommer att börja fungera för han fick löda lite på något mer ställe. Larmet som talar om att en dörr inte är riktigt stängd låter iaf.

Axel fick prova elbilen och blev lika kär som jag trodde. Även Gustav gillade den och blev bra svartsjuk på lillebror som fick köra mer än han.

Idag har Niklas åkt till Ljusdal skulle på någon traktormässa Per och grabbarna bus skulle även de åka ner. Men vi stannar hemma vi....

Behöver lite terapi arbete åt min orolige man som har svårt att sitta still. Är det någon som behöver ha något lagat det får inte vara några tunga saker. Typ leksaker , fiskespön , dammsugar kanske med går.

Av anki - 12 augusti 2009 19:51

Hur fan ska man få en tokig gubbe att fatta att han ska ta det lugnt. Aldrig att han krattar när vi klipper gräset , jo glömde att han gjorde det förra veckan med.

Till och med klev upp före mig och dukade av bordet efter middagen. Spaljen som vi haft drygt 1 månad på altanen har blivit uppsatt.

Kanske han har gått i gång på värktabletterna.....


Jag själv har latat mig och leggat på sängen och ojat mig.....

Gick till grannen på förmiddagen för att plocka vinbär och hallon. Plockade ca 16 liter vinbär och 1 liter hallon. Men plötsligt kände jag att fasen jag måste ha mat. Skulle bara hämta Sickan men se då snodde det till ordentligt och jag fick yrsel och började må illa. Fick en sockerbit och tog mig hem iaf.

Kommer hem och tittar i det tomma kylskåpet men ser en liter fil. Jag dricker inte sån smörja men tar det iaf plus en macka med mjöl i.


Fan vad dum man kan bli sedan har min mage haft en massa fuffens för sig men nu är det iaf mycket bättre.


Jag som blivit så bra i min mage sedan jag slutade med  potatis, socker och mjöl. Har varit och ätit hamburgar med pommfritt ätit lax med en massa potatis och sås. Fick lite ont då... men idag fick den tydligen nog.......

Av anki - 11 augusti 2009 21:12

Anna har fått en efterlängtad dotter. Äntligen kom lilla knyttet ut.

Själv har man varit privatchafför på morgonkvisten. Elisabeth och Kenneth åkt på en tripp till Finland. Vi brukar ställa upp och skjutsa varandra, så idag blev det min tur.

Har även skjutsat gubben till sjukhuset så nu är det opererat och klart. Skönt nu gäller det bara att det läker bra så vi kommer iväg till Bulgarien. Blev sjukskriven till den 8 september.


Har varit med Niklas på Birsta han fyndade 2 par badbyxor för 170 kr jätte snygga. Jag fyndade Norton virusskydd för 95 kr. Köpte även snygga shorts till Kjell för 1 hundring.

Av anki - 9 augusti 2009 15:48

Har haft en helt underbar semester iår. Avslutade sista veckan med de flesta av våra barn och barnbarn boende här hemma. Har badat och haft det skoj med alla goungarna. Hjälps man åt såg går det så bra att vara många fast här är litet.

I helgen har vi varit på älsklingstället nr 1 Stora Åstjärn naturligtvis. Men det nappade dåligt men var skönt med lite vila. För visst känns det att det var lite rörigare än vanligt.


I morgon ska Kjell jobba och jag följer med Kristina och kollar på babyn i magen för hon ska på ultraljud då. Så spännande....

Sedan på tisdag opererar de gubben sen blir han sjukskriven så det blir som en ny semester period. 16 dagar sedan flyger vi iväg så nu måste jag börja fundera på allvar vad som ska med.

Av anki - 4 augusti 2009 10:54

Maria, Per och grabbarna fattas även Cicci och Petter. Men vi är bra många här hemma 5 barn och 6 vuxna. Åt lite kräftor och räkor i går kväll. Blev överaskad av barn med att de stannade kvar här hemma.

Så nu håller jag på att kokar lite hjortronsylt för barnen ska få våfflor till lunch. Vi vuxna får nog ta lite rester efter middagen igår. Nu måste jag rusa för Filip luktar enligt Ronja ; )

Av anki - 3 augusti 2009 21:17

Några enstaka platser kvar men alla rummen är full belagda ;)

Av anki - 2 augusti 2009 21:23

Vi smet iväg och fiskade igen..... Men har även plockat lite svamp och hjortron.

Men mest har vi slappat och haft det skönt. Men hjortronmyrorna trodde jag skulle ta ihjäl både gubben och mig. Mycket spring och 8 extra mil med husbilen blev det för att försöka få med sig lite av skogensguld

Träffade även en hel del gö trevliga människor. Sören och Kerstin stog uppe vid Norra Ensjön i Ramsjö med sin husvagn. Sedan måste vi träffa Ann och Bengt så klart. Även deras kompis Håkan stog där med sin husvagn.

Så det blev inte så mycket fiske men vi hade jätte trevligt och vi har ätit surströmming för första gången i år. Skrattat så magmusklerna har tränningsvärk...

Tack alla goa människor för ni gjorde våran tripp till Ramsjö så otroligt mysig.........

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards